Відбулася інтервізія психологів Центру соціальних служб.

2 лютого 2018 року колективом Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проведено інтервізійну групу з метою створення сприятливого простору для професійного розвитку психологів. Учасники даного заходу мали можливість ознайомитись з особливостями роботи в інтервізійних групах, обговорити цікаві випадки із практики (зі збереженням умов конфіденційності), поділитись поглядами й можливими стратегіями в роботі з клієнтами.

Інтервізія (intervision) – це «інтерколегіальний» або «міжколегіальний» метод роботи в групі схожих по рівню спеціалістів, який здійснюється ведучим інтервізії. Тобто, інтервізія проводиться з позиції рівності всіх учасників групи. Це потужна форма спільної творчості та професійної підтримки.

Основні функції інтервізії:

  • професійний обмін інформацією (досвід роботи, особливості роботи у певному напрямку)

  • Можливість отримати підтримку зі сторони колег (допомога молодим спеціалістам, вирішення проблемних питань і т.п.)

  • Профілактика «синдрому вигорання».

Інтервізійні зустрічі допомагають реалізувати запит на конкретні практичні та теоретичні навички та знання, і виховують більш глибокі мета-навики (здатність навчатись, приймати іншу точку зору, виховувати в собі проникливість), підтримують професійну ідентичність. Також, інтервізія допомагає учасникам групи побачити «сліпі плями» і нові можливості для професійного розвитку.

Отже, проведення інтервізії є профілактикою виникнення важких питань й складних моментів, оскільки під час роботи всі учасники отримують досвід поведінки в розглянутих ситуаціях.

За інформацією Хмельницького міського Центру

соціальних служб для сім’ї дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.