День родини в державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор».

06 липня 2018 року психологом Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любов’ю Панчук спільно з психологом державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» Олексієм Левчиком проведено з неповнолітніми, які перебувають у СІЗО тренінгове заняття на тему «Сім’я та сімейні цінності».

У житті кожної людини родина займає особливе місце. У сім’ї  росте дитина і з перших років свого життя вона засвоює норми співжиття, людських відносин, вбираючи з сім’ї  і добро, і зло, все, чим характерна його сім’я. Ставши дорослими, діти наслідують цінності та традиції своєї сім’ї.

Присутнім розповіли, що український День родини відносно молоде свято і відзначається 08 липня з 2012 року.

Здавна відомо, що родина — то невичерпне джерело наснаги, любові та батьківських обов’язків. І кожна сім’я повинна докладати зусиль, аби не всохло родове дерево, бо «Без роду нема народу».

Метою даного заходу стало поглиблення знань неповнолітніх про сім’ю, про основні обов’язки членів сім’ї, донести інформацію, що кожен член великої родини має дбати про красу, чесність і порядність свого роду та виховувати шанобливе ставлення до старших членів сім’ї.
Під час заходу неповнолітнім було запропоновано ряд вправ, які сприяють кращому усвідомленню того, що члени їх родини це — найрідніші і найближчі кожному з нас люди. Присутні створювали герби власних сімей, обговорювали сімейні цінності, обряди, звичаї. Також по завершенні заходу
всі разом створити спільне дерево родинних цінностей.

Загалом даний захід пройшов у теплій атмосфері та залишив гарні враження.

Любов Панчук практичний психолог Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.