«Збережемо наш скарб – рідну мову!»

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. ЇЇ порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона як ніжна пісня співучого соловейка.

Традиційно 21 лютого українці святкують Міжнародний день рідної мови.

21 лютого міський Центр соціальних служб для сім’ї, дтей та молоді спільно з викладачем української мови та літератури санаторної школи-інтернату № 2 провели літературні читанні у стінах школи для дітей 6-9 класів під гаслом «Збережемо наш скарб – рідну мову!». Метою заходу було донести учням інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови, викликати бажання вивчати українську мову, милуватися її красою; прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб; виховувати любов до рідної мови, бажання досконало її знати

Цікавими були інформхвилинки, інформовані читання, де діти були ознайомлені з ювілейними датами відомих українських та сучасних поетів та письменників, оформлені ілюстровані книжкові полички, дитячі малюнки на аркушах, прикріплених на дошці. В аудиторії панувала справжня святкова українська атмосфера.

За інформацією міського Центру соціальних служб

для сім’ї, дтей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.