“Психічне здоров’я і торгівля людьми – як це взаємопов’язано” • до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми та дня психічного здоров’я.

До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми та дня психічного здоров’я, в рамках роботи клубу правових знань «Держава. Право. Громадянин», 17 жовтня в читальному залі обласної наукової бібліотеки відбулось чергове засідання за темою «Торгівля людьми: подбай про власну безпеку».

Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. При цьому страждають усі країни – і країна походження, транзиту, і країна призначення.

Роль психічного здоров’я для особи, яка хоче уникнути важкої долі жертв торгівлі людьми – неоціненна. Саме про це вела мову психолог Центру соціальних служб для сім ї , дітей та молоді Джал Антоніна Антонівна. Адже лише психологічно стійка особистість може прийняти усвідомлене рішення, що їй робити і на які умови погоджуватись, чи які ситуації обирати, а яких слід уникати. Якщо з цим є проблеми, тоді людина стає жертвою маніпуляторів, які заради наживи не гребують нічим, навіть людськими життями. Студенти познайомились з простими і дієвими способами швидкого зняття психічної напруги у ситуації стресу та невизначеності, а також повправлялися в ефективних способах саморегуляції.

В заході взяли участь також фахівці Благодійного фонду «КСЕНА», Хмельницької обласної громадської організації «Центр правового захисту» та студенти Хмельницького кооперативного коледжу. Всі разом обговорили важливі питання сучасних форм рабства та способи протистояти цьому.

Під час заходу відбулось обговорення соціальних відеороликів та презентація книжкової виставки «Мовчати про це – злочин».

За інформацією Хмельницького міського Центру

соціальних служб для сім ї , дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.