Делегація експертів Ради Європи вивчає досвід створення і роботи українських молодіжних центрів

24 липня делегація експертів Ради Європи з питань розвитку мережі молодіжних центрів вивчала досвід роботи українських закладів для молоді з усіх регіонів України.

У зустрічі, яка відбулась в офісі представництва Ради Європи в Україні, взяли участь представники делегації, заступник Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, представники Департаменту молодіжної політики та відділу міжнародного співробітництва та євроінтеграції Мінмолодьспорту, Представництво Ради Європи в Україні, а також керівники молодіжних центрів з усіх регіонів України, представники громадських об`єднань – Асоціації міст України, Асоціації ОТГ, Асоціації молодіжних центрів, програми “Молодіжний працівник”.

Вітаючи учасників заходу, Микола Мовчан подякував міжнародним інституціям, які сприяють розвитку української молоді зокрема та європейській інтеграції України в цілому: “У 2016 році Україна і Рада Європи підписали важливий документ, Рамкову програму співпраці у сфері молодіжної політики на 2016-2020 рр. Нам приємно, що саме РЄ є нашим партнером у сфері молодіжної політики. Важливий внесок у формуванні молодіжної політики, в основу якої, в тому числі, покладена імплементація Європейської хартії участі молоді на місцевому і регіональному рівнях”.

Також заступник Міністра розповів учасникам зустрічі про заходи з молодіжної політики, які проходитимуть за ініціативи та при підтримці Міністерства до кінця 2018 року.

Олена Литвиненко, заступник керівника Офісу РЄ в Україні, зазначила: “Я сподіваюсь, ця зустріч закладе підвалини для подальшої тісної співпраці між Міністерством, молодіжними центрами, і Радою Європи. Органи місцевого самоврядування завдяки децентралізації мають набагато більше можливостей для роботи із молоддю, створення молодіжних центрів та інших закладів”.

Голова делегації Гордана Бержан, координаторка програми Знак якості РЄ для молодіжних центрів, подякувала українській стороні за запрошення, і розповіла про мету візиту:

“Ми уважно слідкуємо за розвитком молодіжної політики в Україні, зокрема, за створенням і роботою молодіжних центрів. Наше завдання – поспілкуватися із представниками та керівниками центрів, акумулювати якнаймога більше інформації про їхню роботу, тактичні і стратегічні плани розвитку. Лише після цього ми можемо говорити про напрацювання низки рекомендацій, як загальних для всіх центрів, так і окремих, з урахуванням розташування, кількості молоді, тощо”.

У зустрічі взяли участь керівники молодіжних центрів з Києва та області, Львівщини, Чернігівщини, Волині, Донеччини, Житомирщини Дніпра, Вінниці тощо. Вони розповіли про роботу центрів, програми для молоді, які вони втілюють, співробітництво із органами місцевої влади.

Нагадаємо, що 24-26 липня триває візит делегації експертів Ради Європи з питань розвитку мережі молодіжних центрів.

У складі делегації – Гордана Бержан, координатор програми Знаку якості РЄ для молодіжних центрів, представник Департаменту молоді РЄ; Георг Метц, колишній член Керівного комітету з питань молоді РЄ, член експертної групи щодо Знаку якості РЄ для молодіжних центрів; Хелі Лехто, представниця Молодіжного центру Вілла Ельба (Фінляндія), який має Знак якості РЄ для молодіжних центрів; Алісія Барбієрі, представник Дорадчої ради з питань молоді Ради Європи, член експертної групи щодо Знаку якості РЄ для молодіжних центрів.

Під час візиту учасники делегації зустрінуться із керівниками молодіжних центрів з усіх регіонів України, поділяться досвідом роботи європейських молодіжних центрів.

Також делегація зустрінеться із Міністром Ігорем Ждановим, відвідає Чернігівський обласний молодіжний центр та молодіжний центр у селі Кіпті Чернігівської області.

 

Запрошуємо на Молодіжний форум «Змінюючи себе – змінюємо Україну!» 28 – 29 серпня 2018 року на Київщині!

Метою заходу є єднання молодих людей різних Церков та релігійних організацій навколо духовних цінностей та взаєморозуміння, обмін думками і синергія зусиль у напрямі реформування та подальшого розвитку держави.

Реєстрація за посиланням:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdU_J85Z3wVz0ndWx…/viewform

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.