«Ми подолаємо БУЛІНГ разом»

У кожної людини є право –

любити іншого, або не любити,

поважати, або не поважати …

Але ні у кого немає права

бити людину по обличчю –

нехай навіть просто словесно.

 

Тренінгове заняття для учнів 4-х класів СЗОШ №29 «Ми подолаємо БУЛІНГ разом».

19 грудня 2018 року практичним психологом Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О. Слободян, було проведене тренінгове заняття «Ми подолаємо БУЛІНГ разом»

Метою тренінгового заняття було сформувати уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідки для дітей, ознайомити з поняттями «булінг», «кібергбулінг», видами булінгу, обговорити питання «Як уникнути булінгу?», виховувати вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми.

Протидія явищу БУЛІНГ це його попередження та профілактика. Кожному з нас, хоча б раз у житті доводилося зіткнутися з насильством. Воно могло застосовуватися проти нас самих, ми могли бути свідком, або самі ставали тими, хто ображає. Сьогодні ми поговорили про насильство та жорстокість, які направлені на одну дитину, іншими словами буллінг.

Та разом із дітьми спробували зрозуміти почуття жертви буллінгу, та поведінку агресора. І найголовніше, разом спробували знайти шляхи допомоги постраждалій дитині та убезпечити себе, щоб не зіграти одну з ролей у булінгу.

 

О.Слободян. практичний психолог Хмельницького міського

Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.