Позитивне мислення – щасливе життя!

Позитивне мислення – це могутня сила, яка відіграє важливу роль у формуванні життя.

Сенс такого мислення полягає у психологічному прийомі, при якому в голові формуються думки, слова та образи, що сприяють внутрішньому розвитку й успіху. Всім, що відбувається на підсвідомому рівні, можна усвідомлено керувати.

Про користь позитивного мислення психологи говорять вже не перше десятиліття. Багато психологічних тренінгів спрямовані на формування позитивного образу мислення, а це значить, що мислити позитивно, можна навчитися, причому, досить швидко, досить проявити наполегливість і цілеспрямованість. Так для чого необхідне позитивне мислення, і як воно може вплинути на життя в цілому?

Позитивне мислення, багато хто плутає з оптимізмом, але насправді, позитивно мислити – це набагато більше, ніж бути просто оптимістом по життю. Люди, які звикли мислити позитивно, можуть впоратися з будь-якими труднощами, адже вони в будь-якій ситуації будуть шукати щось хороше і обов’язково знайдуть це. Такий підхід до життя актуальний абсолютно на будь-якому етапі, позитивно мислити і шукати хороше навіть, здавалося б, в найгірших, безвихідних на перший погляд ситуаціях – це безцінна навичка.

Для того, щоб сила думки “працювала на вас”, потрібно розвивати позитивне ставлення до життя. У вас повинен переважати внутрішній психологічний настрій на успіх.

Ось лише кілька порад, які допоможуть розвинути силу позитивного мислення:

  1. Завжди використовуйте тільки позитивні слова і в думках, і під час розмови. Такі, як “я можу”, “я здатний”, “це можливо”, “я зможу це зробити”.
  2. Пропускайте у свою підсвідомість тільки відчуття сили, щастя та успіху.
  3. Ігноруйте негативні думки, замінюючи їх оптимістичними.
  4. Перш, ніж почати будь-яку справу, чітко візуалізуйте у своїй свідомості її успішний результат.
  5. Щоденно читайте щось натхненне та життєствердне.
  6. Більше посміхайтеся, це допоможе мислити позитивно.
  7. Дивіться фільми, які допомагають відчувати себе щасливим.
  8. Скоротіть час перегляду новин і читання газет.
  9. Асоціюйте себе з людьми, які мислять позитивно.
  10. Завжди сидіть і ходіть з прямою спиною (це зміцнить впевненість у собі і наповнить внутрішньою силою).
  11. Більше гуляйте і займайтеся будь-якою фізичною активністю (це допоможе виробити позитивне ставлення).

 

Керуючись запропонованими порадами, ви привчите свій розум думати позитивно і ігнорувати будь-який негатив. Продовжуйте тренувати мозок на формування позитивного мислення. Це може зайняти деякий час, але в результаті,  у вас виробиться звичка мислити позитивно.

 

 

 

 

За інформацією міського Центру соціальних служб

для сім’ї, дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.