Працівники Центру соціальних служб провели тренінгові заняття в таборі «Чайка» та Рекреаційному Центрі «Берег Надії».

18.06.2018 року психологом Хмельницького міського Центру проведено тренінгове заняття для дітей 7-15 років у дитячо-юнацькому оздоровчому комплексі «Чайка» та Рекреаційному Центрі «Берег надії» на тему «Учись у дружбі жити» та «Згуртованість дитячого колективу в оздоровчих таборах».

Мета тренінгових занять: спрямування згуртованості дитячих колективів, розвиток комунікативних навичок, впевненості в собі, доброзичливого ставлення один до одного. Виконуючи вправи тренінгу, діти формують навички розуміння один одного. Тренінг мотивує учасників до рефлексії, оволодіння механізмами комунікативної компетентності та взаємодії. Учасники із задоволенням виконували різноманітні вправи, акцентували увагу на важливості дружелюбної атмосфери та підтримки в колективах.

В одному кліматі рослина може розквітнути, в іншому – зачахнути. Те ж саме можна сказати і про психологічний клімат: в одних умовах дитина відчувають себе некомфортно, прагнуть покинути колектив, проводять в ньому менше часу, їх особистісний ріст сповільнюється, в інших – колектив функціонує оптимально і його члени отримують можливість максимально повно реалізувати свій потенціал. Тому задача психолога – це допомога у формуванні привітної, сприятливої атмосфери в дитячих колективах.

Захід відбувся в рамках проведення інформаційно-просвітницької виїзної акції міського, обласного та районного Центрів зайнятості за участі Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.