Психолог Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провела зустріч з учнями Хмельницького професійного ліцею № 8 на тему: «Як подолати психологічні труднощі під час проходження та підготовки до ЗНО»

31 січня 2018 року практичний психолог міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Панчук Любов Іллівна провела зустріч у Хмельницькому професійному училищі № 8 на тему: «Як подолати психологічні труднощі під час проходження та підготовки до ЗНО».

До заходу долучилися студенти-практиканти ВМУРОЛ «Університету Україна» Яворська Анна та Чорна Іванна, які проявили ініціативу щодо підготовки та проведення заходу.

Актуальною темою для кожного випускника навчального закладу є тема підготовки та проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Зовнішнє незалежне оцінювання ― це іспит із навчального предмета в тестовій формі. Тестування ― не просто, як вважають деякі, позначення певних символів у бланку відповідей, а процес багатокомпонентний, складний, у якому кожна зі складових успіху є незамінною. Тому психологічна готовність під час тестування так само важлива, як і знання навчального матеріалу з предмета.

Зустріч проведено з метою підтримки випускників у процесі підготовки до участі в ЗНО; ознайомлення випускників із сутністю поняття «стрес» та його впливом на організм та психіку людини; ознайомлення із способами протистояння впливу стресу та формування навичок управління собою у стресових ситуаціях.

Випускники задавали багато різноманітних запитань, які їх цікавили, ділилися власними думками, хвилюваннями, страхами стосовно підготовки та проходження ЗНО. За потреби, бажаючі можуть звертатися на індивідуальні консультування до Центру.

Любов Панчук практичний психолог Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.