«Телефон довіри 15-50»

У наш інформаційний час життя постійно прискорюється. Це має певні плюси – більшого прагнеш домогтися, більше спробувати, але також є і мінуси – люди все менше помічають один одного та все більше з’являється одиноких людей, яким нікуди виплеснути свої емоції, через що у них виникають проблеми із спілкуванням, з кар’єрою та іншими важливими моментами життя. До батьків і до друзів з такими проблемами не звернешся, вони якщо і вислухають, то навряд чи дадуть професійну пораду,  а не компетентна допомога іноді гірше, ніж ігнорування взагалі.

В таких умовах актуальним стає «Телефон довіри» – один із видів телефонного  психологічного консультування.

Історично перші «Телефони довіри» з’явились у США на початку минулого століття. Навесні 1906 року в Нью-Йорку протестантського священика Гаррі Уоррена розбудив дзвінок. «Благаю про зустріч, у мене безвихідна ситуація», – почув він з телефонної трубки і відповів: «Завтра церква відкрита з ранку». На ранок священик  дізнався, що той, хто телефонував – повісився. Вражений цією історією, священик дав оголошення в газеті: «Перед тим, як піти з життя, дзвоніть мені в будь-який час доби». У 1952 в Лондоні запрацював перший «Телефон довіри». Його засновник – англійський священник Чад Вара, прочитавши в газеті про зростання кількості самогубств, подумав, що цим людям НЕ було з ким поговорити і тому вони зважились на такий відчайдушний вчинок.

«Телефони довіри»  – дуже зручний винахід людства. У складній ситуації, коли допомога необхідна терміново та немає часу на поїздку до психолога, вночі або ж в інший час доби  можна набрати номер міського телефону «15-50» або з мобільного (067) 133-15-50 і висловити свої переживання, проблеми, отримавши при цьому кваліфіковану консультацію консультанта-психолога телефону довіри, підтримку, пораду і допомогу. Важливо, що консультування проводиться анонімно, тому простіше розповідати про те, що ніколи не сказав би знайомим людям. Все це досягається за умови, що «на іншому кінці дроту» працює  кваліфікований психолог.

Твого дзвінка чекають на «ТЕЛЕФОНІ ДОВІРИ»   (м. Хмельницький) зі стаціонарного – 15-50 та з мобільного :  (067) 133-15-50.

Тут вас вислухають, підтримають і  нададуть пораду самостійного  виходу із  тої чи іншої складної ситуації.

 

За інформацією Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.