ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ: ЦЕ МОЖЕ ТРАПИТИСЯ З КОЖНИМ!

Торгівля людьми – означає здійснювання з метою експлуатації, вербування, перевезення, передачу, приховування або одержання людей шляхом загрози силою або її застосування, або інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою, або уразливості положення, або шляхом підкупу у вигляді платежів або вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу. За оцінками Організації об’єднаних націй, проблема транснаціональної злочинності, пов’язаної з торгівлею людьми, має глобальний характер і стоїть на третьому місці після торгівлі зброєю та наркотиками.

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття та низька якість життя населення і далі змушують громадян шукати роботу за кордоном. Як свідчить практика, найуразливішою категорією людей, які страждають від цього злочину, є жінки та діти. Найпоширенішими злочинами такого роду для України є сексуальна експлуатація, насильство, жорстоке поводження з дітьми, використання праці дітей.

15.03.19 р. фахівцем із соціальної роботи ХМЦСССДМ Інною Краузе було проведено профілактичний захід щодо протидії торгівлі людьми. В ході зустрічі, яка відбулася на базі СЗОШ №13 ім. Чекмана, школярам було повідомлено про найпоширеніші шахрайські схеми експлуатації дитячої праці, можливі наслідки та заходи безпеки в повсякденному житті. Роботою було охоплено 30 учнів. Наприкінці заходу учасникам було роздано інформаційні буклети «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.