Я обираю життя, а ТИ?

Відбулася акція до всесвітнього Дня пам’яті людей померлих від ВІЛ, СНІД «Я обираю життя, а ТИ?»

 

17 травня 2017 року на Проскурівській відбулася акція до всесвітнього Дня пам’яті людей померлих від ВІЛ, СНІД «Я обираю життя, а ТИ?».

За ініціативи Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Всеукраїнською благодійною організацією “Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, СНІД” захід розпочався символічною ходою за участю ініціативної молоді міста Хмельницького, а саме: студентів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, професійно-технічних училищ, учнів ЗОШ міста, яка понесла центральною вулицею меморіальне полотно, квілт пам’яті з іменами людей, які померли від СНІДу, як пам’ять про тих, хто втратив своє життя від захворювань, спричинених СНІДом, для підтримки людей, що живуть з ВІЛ і постраждалих від його наслідків та для заклику громадськості до рішучих дій з протидії захворюванню і сьогодні небайдужі хмельничани зібрались аби виразити солідарність людям, які живуть з ВІЛ, нагадати, що ВІЛ/СНІД може торкнутися кожного.

Акція продовжилася біля кінотеатру ім. Т.Шевченка виступом студентів Хмельницького музичного училища ім. Заремби. Учасники заходу також запускали повітряні кульки з листами пам’яті, померлих від ВІЛ/СНІДу; об’єдналися у коло єдності, співчуття та порозуміння і запалили свічі пам’яті, вшанували, тих кого забрала недуга хвилиною мовчання.

Під час проведення акції працював мобільний пересувний пункт, де усі бажаючі мали можливість здати кров та перевірити безкоштовно власний ВІЛ статус, пункт Червоного хреста, де можна було виміряти тиск та перевірити рівень цукор в крові.

Студенти факультету мистецтв Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії створювали образ червоного метелика в стилі боді-арт.

По завершенню акції було проведено флешмоб. Учасники якого створили живий ланцюг у формі метелика, який є символом пам’яті, скорботи на надії про людей яких забрала у вічність страшна хвороба, це – символ пам’яті, легкості душ, які нас покинули, символ переродження та мінливості життя. Адже метелик є світовим символом нульової дискримінації, який було впроваджено Об’єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу.

У цей день, об’єднавшись, ми згадали дорогих нам людей, які через СНІД пішли з життя, та нагадаємо собі, що життя – найважливіше, а краща пам’ять про померлих – турбота про живих.

 

 

За інформацією Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.