ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИШКІЛ «ІДУ НА ВИ»

З 19 по 22 серпня відбувся військово-патріотичний вишкіл «Іду на ви» організований Молодіжним центром та осередком Пласту – Національної скаутської організації України в місті Хмельницький та Хмельницькій області, що об’єднав молодь 14-17 років Хмельницького.

Перший день присвячений знайомству між учасниками та командотворенню. Після детального інструктажу з техніки безпеки, підлітки були поділені на гуртки — невеликі групи, в яких вони працюватимуть разом протягом всього табору.

На завершення дня всі зібралися за першою спільною вечерею, яку вони приготували самі на відкритому вогні.

Згодом вечеря переросла в атмосферний вечірній вогник, де учасники співали українські пісні, грали в інтерактивні ігри, розповідали історії та ділилися враженнями

Другий день військового-патріотичного вишколу-таборування «Іду на ви» був присвячений військовій підготовці та спортивним активностям.

У першій половині дня учасники долучилися до гутірки з тактичної медицини та інженерно-саперної справи

Представники однієї з військових частин ССО провели навчання з основ тактичної медицини, розповіли про види кровотеч та поранень, продемонстрували які види турнікетів існують та як ними правильно користуватися, а також спробували зробити це практично. Гутірка з інженерно-саперної справи познайомила учасників з основами мінної безпеки, різними видами мін, як їх виявляти та як їх знешкоджувати.

Після обіду учасники таборування разом із Зореславою Пивовар, гравчинею волейбольної команди «Хмельницькі пантери» (команда грає у Вищій лізі чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд) долучилися до майстер-класу з волейболу та застосували набуті навички відразу у грі.

Вечір продовжили на тренуванні зі стрільби з лука, де кожен з учасників вишколу ознайомився з технікою стрільби та попрактикувалися у цьому

Завершили другий день таборування кінопереглядом документальної стрічки із циклу «Сильна» та обговоренням із героїнею фільму, Катериною Луцик – ветеранкою, волонтеркою, головою КЗ «Ветеранський простір»

Дякуємо експертам, спікерам та всім хто долучився до цього дня, разом ми творимо майбутнє

Третій день учасники військово-патріотичного вишколу-таборування «Іду на ви» пройшли теренову гру. За легендою гри табір захопила ворожа ДРГ, тому учасники мали виконати низку завдань та подолати смугу перешкод для «знешкодження ворога».А як у них це вийшло – добре, учасники з великим захопленням впорались з завдянням.

Завершили день смачним обідом, приготованим на вогні. Всі учасники отримали посвідку про проходження військово-патріотичного вишколу-таборування.

Подяка нашим партнерам за підтримку молодіжної політики, та розвиток національно-патріотичного виховання молоді!

Під час заходу наші учасники мали можливість спробувати готувати усі прийоми їжі на вогнищі в умовах польової кухні. Ми хочемо висловити щиру подяку усім спонсорам, котрі надали свою продукцію для якісного проведення заходу:

ТМ «Мамин Хліб» Генеральному менеджеру Василю ЛУТЮКУ

ТОВ «Рикун-Продукт» Керівнику підприємства Анатолію Панасовичу

ПП «Дживальдіс» Виконавчому директору Фурману Віктору

Ми дякуємо за вашу підтримку та допомогу в організації вишколу-таборування «Іду на ви» та ваш внесок у розвиток молодіжного національно-патріотичного руху!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.