Обласне навчання з методології наставництва спеціалістів центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

Згідно статистики, в Україні функціонує майже 770 закладів інтернатного типу, в яких перебуває більше 100 тисяч дітей. З них 7 000 дітей проживають в інтернатах. Більшість із них з різних причин практично не мають шансів бути усиновленими.  Хмельницька область не є виключенням сумної статистики. В області зареєстровано 1927 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 1735 влаштовано в сімейні форми виховання, що складає 90% від їх загальної кількості, 134 дитини очікує на свою родину. В 20 загальноосвітніх навчальних закладах навчається 90 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують наставництва.

Діти-сироти часто не тільки втрачають можливість виховуватись у сім’ї, але й не мають поруч турботливого, відповідального дорослого, який міг би провести їх у самостійне життя. Вони входять у доросле життя зовсім неадаптованими. Найкращий варіант для такої дитини – це мати дорослого друга – НАСТАВНИКА.

В Україні фундатором наставництва стала громадська організація «Одна надія», яка у 2009 році запустила проект “Наставництво”. А з 2011 року регулярно проводить навчання методології наставництва для всіх, хто бажає розвивати ідею особистого наставництва.

15-16 серпня 2017 року у м.Хмельницькому відбулось обласне навчання з методології наставництва спеціалістів центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

У навчанні  брали участь також спеціалісти служб у справах дітей, керiвники або працівники інтернатних закладів, представники громадських  та благодійних організацій.

В результаті навчання, спеціалісти соціальних служб та представники організацій  області познайомились між собою та мали можливість обговорити  співпрацю та розподілити між собою функції: популяризація, консультації, тренерство, взаємодобір пар, супровід наставників і дітей і т.д.

Ми, працівники Центру, прагнемо привернути увагу громадськості до становища дітей, які проживають та виховуються в закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, популяризуємо ідею наставництва у м. Хмельницькому.

 

 

За інформацією міського Центру соціальних служб

для сім’ї, дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.