«Пам’ять про тих, хто не прийшов з війни»

Під такою назвою 22 березня 2017 року був проведений культурно-масовий патріотичний захід присвячений 73-й річниці визволення Хмельниччини від німецько-фашистських загарбників, на майданчику біля ВПУ №4 по вул. Інститутській, 10 для дітей та підлітків Південно-Західного мікрорайону. Організатори патріотичного заходу – педагог-організатор Центру по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання – Наталія Штогрін та культорганізатор Віктор Христофоров. Зустрічав гостей військовий оркестр 8-го окремого полку спецпризначення,який виконанням патріотичних пісень створював урочисту атмосферу і покращував настрій всім присутнім. Ведуча – Здоровецька Діана вміло та урочисто вела програму заходу. Особливою була концертна програма. Вона була сповнена патріотизмом та гордістю за нашу неньку Україну. Її підготували талановиті вихованці підліткового клубу «Вікторія». Звучали пісні про рідну Україну, про її мужню молодь та юнаків які захищають сьогодні кордони  нашої Батьківщини.

Про те, як здобували Святу Перемогу розповів присутнім почесний гість – Микола Жучков, голова ради ветеранської організації мікрорайону «Дубове» м. Хмельницького, учасник бойових дій у Другій світовій війні. Його розповідь була про історичні події далеких 40-х років, про страшні будні окупації та війни, голод, холод та страждання людей.

Не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну бійці спецназу, що повернулися у відпустку з східного кордону України. До слова був запрошений, боєць АТО – сержант Слободянюк Дмитро Дмитрович. Він побажав всім присутнім мирного неба, миру та злагоди на рідній землі. Його бойові товариші продемонстрували присутнім небезпечні ситуації які траплялись з ними в зоні військових дій. Мужність, героїзм та гарна спортивна форма, бездоганне володіння прийомами рукопашного бою та самооборони допомагали їм долати всі труднощі. Також бійці військової частини 38/08 м. Хмельницького показали майстер клас з розбірки та збірки військової зброї. Всі бажаючі мали змогу приміряти бронежилет, потримати в своїх руках гранатомет, кулемет та іншу зброю, запитати військових про їх призначення.

Систему старовинного бойового і військового мистецтва пращурів України відтворили у своєму виступі члени Хмельницької обласної федерації Бойового Гопака. Присутні побачили різноманітні українські військові атрибути, їх застосування на практиці.

Молоді та спортивні учасники підліткового фізкультурно-оздоровчого клубу «Гепард» по пров. Тракторному, 20 під керівництвом Максима Кладницького показали прийоми рукопашного бою в цікавій та веселій інсценівці.

Присутня молодь була в захваті від виступу бійців спецназу, вихованців підліткового клубу «Гепард» та члени федерації Бойового Гопака.

Виміряти свої сили та перевірити себе на міцність усі бажаючі могли під час майстер класу з армрестлінгу, який організував для них керівник секції з атлетизму вихованці фізкультурно-оздоровчого клубу «Платина» (вул. Ранковій, 2А) Олександр Ладико. На заході армрестлінг користувався великою популярністю серед підлітків.

Закінчився патріотичний захід «Пам’ять про тих, хто не прийшов з війни», пригощанням смачною солдатською кашею та чаєм. Ними пригощала всіх бажаючих виїзна кухня військової частини 38/08 м. Хмельницького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.