Профілактика наркоманії серед молоді

Вживання наркотиків серед молоді – це досить актуальна проблема сучасного суспільства. На сьогодні, наркоманію відносять до соціальних проблем.

Наркоманія в наш час досягла масштабів епідемії. Її  поширення йде на багато швидше, ніж вживаються заходи щодо боротьби із цим страшним явищем. Тому важливе значення в сучасному суспільстві набуває профілактика наркоманії. Вона передбачає комплекс заходів, що попереджають прояви наркоманії.

Наркотична залежність – це стан людини, коли він постійно думає про наркотики, прагне отримати їх для певних приємних відчуттів або позбавлення від психічного дискомфорту. Заради того, щоб отримати відчуття ейфорії, наркоман іде на все.

Профілактика наркоманії повинна стати невід’ємною частиною освіти. Для цього в школах проводяться лекції, тренінги, відеолекторії та заняття по профілактиці наркоманії, демонструються документальні та художні фільми. Хороша профілактична робота серед підлітків дає відчутні результати і вона повинна вестись постійно і в широких масштабах. Правильно проведені профілактичні заходи серед підлітків обов’язково стануть стримуючим фактором і зменшать кількість молодих людей до вживання  наркотичних засобів.

В доступній формі молоді надається інформація про послуги Центру та можливість звернення, у разі потреби, до практичних психологів, фахівців із соціальної роботи.

 

Наша адреса:

м. Хмельницький, вул. Камянецька, 38.

тел.76-29-28, 65-78-78

За інформацією міського Центру

соціальних служб для сім’ї, дітей

та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.