Як залишатись у формі в період карантину: 6 дієвих порад

Всім нам незвично те, що у цей період треба залишатися вдома увесь час. Розпорядок дня радикально змінюється, звичні розваги (кіно, кафешки, боулінг, зустрічі з друзями) стали недоступні та ще й тренажерні зали закриті… Як у таких умовах бути активним і не набрати зайвих кілограмів?

Вже з перших днів карантину стає ясно: руху в буденному житті ставатиме менше, а за переглядом фільмів і читанням книг так і хочеться заварити собі кави з бутербродом і печеньком… або замовити собі смачненьку піцу… Що робити, щоб залишатися у формі і щоб за ці тижні вага не показала вам +3, 4, 5, 6 кілограмів?

Ловіть 6 дієвих порад, які точно допоможуть зберегти вашу фігуру і класне самопочуття, а ще зміцнити імунітет. А останнє так важливо у цей час.

  1. Навіть якщо Ви працюєте з дому і нікуди не поспішаєте – продовжуйте прокидатися вранці, не залежуйтесь у ліжку до обіду і починайте день з зарядки 10-15 хвилин. Це не лише покращить настрій і самопочуття, але й дасть заряд бадьорості на увесь день. Не знаєте, як робити зарядку? У ютубі є безліч варіантів, знайдіть максимально комфортний для себе і вперед!
  2. Плануйте свої прийоми їжі заздалегідь, щоб потім не було 10-ти незапланованих перекусів і +10 кг після них. Ввечері просто сядьте і розпишіть, які саме страви Ви готуватимете завтра і в який час плануєте основні прийоми їжі та перекуси. Щоб краще контролювати себе, заведіть щоденник харчування і записуйте все, що їсте впродовж дня, а ввечері аналізуйте. Давно доведено, що записуючи своє денне меню, Ви матимете менше шансів спокуситися на додатковий бутерброд чи шматок шоколаду.
  3. Не зловживайте вуглеводами. Зараз Ви малоактивні, а отже, не витрачатимете так багато енергії, як раніше. Тому краще відмовтесь від солодощів і замініть їх на фрукти: яблука, апельсини, гранат – фрукти багаті на вітамін С і допоможуть покращити Ваш імунітет, а ще у них не так багато калорій, як у Вашої улюбленої випічки чи десертів. Не їжте на вечерю картоплі, макаронів, хліба. Обмежтесь легким салатом з рибою, яйцями чи невеликим шматком м’яса. І не переїдайте, особливо перед сном.
  4. Тренуйтеся щодня, навіть якщо раніше Ви обмежувалися трьома заняттями на тиждень. Оскільки зараз Ви перебуваєте вдома і мало рухаєтесь, найкращий варіант збільшити активність – тренуватись, а ще тренування допоможуть укріпити Ваш імунітет. Радимо 3-4 функціональні тренування на тиждень розбавити двома-трьома тренуваннями з стретчингу, пілатесу чи йоги. Так Ваші м’язи не перевтомляться, а самопочуття буде чудовим. Пам’ятайте, не варто виснажувати себе і тренуватися годинами. Навіть коротке 30-ти хвилинне тренування на кожен день буде чудовим способом залишатися у формі і добре почуватися. Які вправи робити на функціональних тренуваннях? Присідання, випади, відтискання, планки, вправи на зміцнення м’язів спини… Зробіть кожну з цих вправ хоча б у 3 підходи по 15 разів – і ви почуватиметесь чудово. Не забудьте зробити розминку перед тренуванням і подивитися техніку виконання вправ, щоб не нашкодити собі.
  5. Плануйте свій день, навіть якщо раніше цього не робили. Виділяйте конкретний час на роботу, прийоми їжі, читання, прибирання, фільми… А ввечері повертайтесь до планера і аналізуйте, що корисного і цікавого приніс цей день та наскільки Вам вдалося слідувати розпорядку. Маючи графік справ, Ви не будете нудитися, а саме від нічогонеробіння нас найчастіше тягне до холодильника. Хіба не так? 🙂
  6. Пийте воду. Вона допоможе зберегти хороший стан шкіри, позитивно вплине на травлення, зменшить апетит і забере набряки, які ми з Вами так не любимо.
    Дотримуйтеся цих простих порад, і Ваша фігура не постраждає під час карантину. А ще бережіть себе, дбайте про власне здоров’я і залишайтеся вдома!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.