А що сьогодні ви вже зробили ДЛЯ СЕБЕ?

Кожна мама любить власних дітей і говорить їм про це. Але чи знають діти, що мама також любить і себе? Чи навчаться любити себе та піклуватися про себе на прикладі батьків?

Уявімо собі сферичну жінку у вакуумі. Вона любить свою дитину та чоловіка, але не знає, як любити себе. Тому поради “навчись себе любити і приймати” будуть, м’яко кажучи, неефективні.
Давайте розбиратися, що ж таке любов до інших, як вона проявляється і чи можна ці прояви транслювати на себе.

Ми піклуємось про рідних, створюємо для них затишок. Смачно їх годуємо, тішимо чимось. Ми прагнемо задовольняти їх потреби, ми хочемо часто їх обіймати та цілувати. Ми турбуємось про розвиток дитини та її здоров’я.

Ми прагнемо проводити час з близькими та родичами, організовувати спільне цікаве дозвілля, робити їм подарунки.
Якщо у нас є домашні тварини, ми їх доглядаємо, гладимо, годуємо.
Це все любов. Якщо скласти інструкцію “Як любити іншого”, то вийшов би такий перелік:

  • Обіймати, цілувати, гладити, доглядати, піклуватися, смачно годувати, створювати затишок, тішити, допомагати в розвитку, задовольняти потреби, цікаво проводити час, робити подарунки.

  • Ось так само потрібно любити й себе. Робити собі подарунки,

задовольняти власні потреби, піклуватися про себе, оточувати затишком і смачно годувати. Знаходити час для того, що вам цікаво. Займатися саморозвитком. А як себе обіймати та цілувати? (Як варіант – за допомогою інших) А якщо це на разі неможливо, то дарувати собі фізичну насолоду – масаж, спа, йогу тощо.

Любити себе – це не відкладати похід до лікаря. Любити себе – це давати змогу перепочити та відновити ресурси. Любити себе – це дослухатися до власних потреб і задовольняти їх. Аби у дітей була щаслива мама, аби для себе бути щасливою людиною. Шануйтеся та любіть себе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.