Виставка плакатів Влада почуттів. Німеччина 19/19

Здається, що наша політика все більше визначається почуттями. Ми живемо за часів постійного емоційного напруження. Факти піддають сумніву з позиції відчуття правди. Зростає популярність радикалів усіх кольорів, які пропонують прості відповіді на складні запитання.

Саме цьому присвячена виставка «Влада почуттів. Німеччина 19 | 19», яка висвітлює події 100-річної історії через призму емоцій.

Вихідною точкою експозиції стали 20 сучасних форм виявлення емоційного стану людини, які унаочнюють послідовність розвитку та переломні моменти історії через світ почуттів, які впливали на розвиток останніх 100 років, і інтенсивність яких і до сьогодні впливає на політику та суспільство. Виставка послідовно демонструє прив’язку до актуальності історичної та політичної освітньої роботи.

Чіткі тексти, 140 історичних світлин та факсиміле, а також мультимедійний супровід спонукають замислитися про владу почуттів у минулому та сучасності.

Плакати і право на проведення виставки міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді отримав від представників Німецького фонду “Пам’ять, відповідальність і майбутнє” (EVZ).

– Коли і де:
19.03.2020 о 14.00, вул. Проскурівська, 57, 4-й корпус Хмельницького університету управління та права.

– Хто організовує виставку?
Виставку організовують Хмельницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Хмельницький університет управління та права ім. Леоніда Юзькова.

– Чому ми зацікавлені в проведенні цієї виставки?
Ідея свободи, миру та об’єднання актуальна наразі в нашій країні так само, як в Німеччині, де протягом майже трьох десятиліть відбувалось штучне політичне розділення народу в межах території однієї держави. Навіть після падіння Берлінського муру обидві частини Німеччини – східна та західна продовжують відчувати різні наслідки у багатьох сферах життя. Безперечно, політика впливає на почуття людей, впливає на їхню свідомість. Ми мусимо скористатися позитивним досвідом, який напрацювала Німеччина, тому що і перед нами в даний момент постали ті ж самі виклики: війна, вплив на свідомість громаян сходу та заходу України, окупованого Криму, невизначеність майбутнього щодо подальших кроків.
Беручи на себе просвітницьку місію, ми хочемо дати хмельничанам інформацію про події, які переживала ця европейска держава, безцінний досвід, який вона отримала в ході подолання негативних наслідків штучного розділення народу єдиної держави, сформувати свою власну відповідальну позицію у ставленні до суспільних подій, особливо контраверсійного характеру, та спонукати розвивати критичне мислення.

– Що буде під час виставки:

– інформаційна довідка «Берлінський мур і українська реальність: чому нас може навчити ця історія»
– перегляд документального відеоролику «Спорудження і падіння Берлінського муру» (трив. 6.43) або «Загороджені: 3D-анімація про Берлінський мур» (трив. 10.29)
– перегляд виставки відвідувачами
– Як виглядає виставка:
20 плакатів формату А 1 розміщені на металевих модульних стійках. На плакатах містяться QR-коди, за якими онлайн можна отримати більше інформації по відповідній темі.
– Хто зможе взяти участь у відкритті та роботі виставки?
Усі охочі.
– Що буде з виставкою після відкриття?
Виставка діятиме місяць (19.03-19.04.2020), запрошуємо до організованого пергляду старшокласників та студентів усіх форм навчальних закладів міста за заздалегідь узгодженим графіком; перегляд для організованих груп буде супроводжувати підготовлений гід .Участь у виставці безкоштовна.
Контактна особа з питань організації та відвідування виставки в Хмельницькому
– Джал Антоніна Антонівна, практичний психолог міського Центру соціальних служб для сім’ ї, дітей та молоді, Тел. +38 050 670 48 59, 068 832 3921, 0382 79-46-68 (роб.) , для листування – [email protected]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.