Відпочили з користю.

Літо-це завжди весела та довгождана пора для дітей, пора відпочинку від навчання та час розваг. Ось і настало тепле літечко. Усім відомо, що літо – чудова пора для зміцнення здоров’я. Це час фізичного загартовування, духовного збагачення, випробування своїх сил у різноманітних походах та екскурсіях. До того ж літо – це яскраві враження і чудова нагода випробувати свої спортивні та творчі сили у дружньому колективі.  З метою належної організації літнього відпочинку Центром по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання було організовано роботу груп організованого дозвілля та відпочинку на базі підліткових клубів: «Джерельце», «Романтик», «Індіго», «Вимпел», «Фантазія», «Вікторія», «Мустанг», «Сиріус» з 05.06.17р. по 05.07.17р..

Вся робота груп організованого дозвілля та відпочинку проводилась згідно плану. Педагоги влаштовували ігри, розваги, конкурси, вікторини, екскурсії, походи в ліс, парк ім. М. Чекмана, парк ім. Т. Шевченка, парк ім. І. Франка.

З метою естетичного виховання діти відвідували художні виставки, художній музей, були організовані конкурсні програми .

Більшість культурно-масових заходів проводилось на свіжому повітрі: на спортивних, та майданчиках біля підліткових клубів Центру.

 

В підлітковому клубі «Індіго» по вулиці Лісогринівецька, 16/1 споруджено боулдерингову стінку, на якій вихованці клубу навчаються скелелазінню під пильним керівництвом педагога-організатора Баліцької Тетяни Іванівни.

Найбільше подобаються дітям такі ігри: «Твістер», «Хто я? Що я?», Дженга-вежа», «Супер фермер», «Супермаркет», шахи та шашки і багато інших.

Під час улюбленої гри «Твістер»

Під час гри «Супермаркет» та «Супер фермер»

Вихованці клубу неодноразово були на екскурсії в Лісогринівецькому лісі, вчилися розводити невеличке багаття, познайомилися із правилами безпеки у лісі та під час користування вогнем.

«Інтелектуальний марафон», де вихованці клубу проявили свій інтелект та отримали солодкі призи.

Група денного перебування в підлітковому клубі «Романтик» по вулиці Козацькій 56/1 – це не тільки друзі по духу та однодумці за інтересами, але й вже велика дружня родина, яку опікає педагог-організатор Містюк Лариса Юріївна.

Майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «Берегиня роду»

«Граємось на свіжому повітрі»

Діти — це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас,

найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя

Змагання з міні-футболу на мікрорайоні Дубове

В клубі «Сиріус» по вулиці Перемоги 2 були під керівництвом керівника гуртка Каплун Тетяни Михайлівни організовано групи денного перебування. Діти змогли реалізувати свої творчі здібності, розвинути любов до спорту та природи, приймали участь в різноманітних заходах та змаганнях.

На базі підліткового клубу «Вікторія» по вул. Інститутській, 8 діти відпочивали, оздоровлювались вихованці. З першого дня Штогрін Наталія Яківна цікаво орагнізовувала дозвілля дітей, конкурси, вікторини,бесіди, рухливі ігри на свіжому повітрі, спортивно-розважальні програми,збирали лікарські рослини, проводили пізнавальні бесіди.

Розважальна програма «Танцюють всі!»

Конкурс «Хто швидше?»

Клуб «Сиріус» що по вул. Перемоги 2 забезпечений спортивним залом та необхідним інвентарем для занять спортом.

Діти активно проводили свій час на території клубу де грали у різні спортивні ігри, а саме: бадмінтон , ігри з м’ячом під керівництвом керівника гуртка Здоровецької Діани Миколаївни.

В підлітковому клубі «Вимпел» по вулиці Трудовій ,17 керівник гуртка «Козацький дух» Кладницький Максим Володимирович. Велика увага приділялась теоретичному та практичному вивченні основ рукопашного бою та самооборони. Діти вчилися елементам ударної, кидкової техніки, звільненнь від больвих прийомів та захватів, захисту від нападників з холодною зброєю. Відповідно до цього проводилися бесіди про заборону використання своїх навиків задля забави, на слабших, літніх людях та дівчатах.

У підлітковому клубі «Джерельце» по вулиці Перемоги, 10А функціонує багатопрофільний гурток, керівник гуртка Матвєєва Крістіна Володимирівна, включає в себе:

1)психологічне консультування дітей та підлітків, батьків, неповнолітніх вагітних та матерів, консультування особливих дітей. Гурток функціонує з метою психодіагностування відхилень поведінки дітей та її психокорекції, допомога батькам при вихованні дітей, вирішенні сімейних конфліктів, нормальної соціалізації особистості в суспільстві.

2) гурток з вишивки та аплікації бісером направлений на всебічний розвиток творчої особистості. Діти заспокоюються, розслабляються, а головне – гарний настрій та радість за отриману роботу.

3)гурток “Майстерня солоного тіста” пропонує дітям ліплення виробів з солоного тіста та оформлення їх кольоровими фарбами. Ліплення тіста, позитивно впливає на дрібну моторику рук дітей, зосереджує їхню увагу, уяву, мислення, розвиває творчу особистість.

4) гурток “Чарівний світ аплікацій” дає можливість дітям творчо розвиватися, розвивати уяву та мислення, логіку та пам`ять. Під час роботи з кольоровим папером, картоном, пластеліном, діти активно включаються в роботу, виготовляють різноманітні вироби, аплікації, використовують метод декупажу, орігамі.

5) гурток “Party Disco Song” функціонує як розважальна програма для дітей, що проходить кожної п`ятниці. Діти з радістю співають караоке пісні, вивчають сучасні дитячі танці. Мета гуртка – розвиток здорової, культурної, веселої та позитивної особистості.

Літнє оздоровлення дітей груп денного перебування гуртка «Художня майстерня» підліткового клубу «Фантазія» по вулиці Завадського, 38. Літній період особливо сприятливий для зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного розвитку, початку загартування дитячого організму, як у в повсякденному житті, так і спеціально організованого. Під час проведення занять на свіжому повітрі доцільно використовувати вправи, спрямовані на розвиток витривалості, зокрема: біг, стрибки, рухливі та спортивні ігри, естафети.

Керівник гуртка «Художня майстерня» Ференчук Тетяна Володимирівна долучилася до інклюзивного  мистецького проекту OPEN [he] ART та провела майстер клас малювання кавою на папері. Учасникам майстер класу дуже сподобався незвичний спосіб малювання.

Вихованці підліткового клубу «Фантазія» прийняли участь в олімпійському уроці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.