В рамках Урбан рух «У міста є я» говорили про бюджет міста

💰«Бюджет міста: хто за що платить?» – саме таку назву мала шоста зустріч в рамках проекту від Урбан рух «У міста є Я», який наш Спортивно-культурний центр «Плоскирів» реалізовує в м. Хмельницькому.

🤝Разом з учасниками проекту – а це 20 учасників різного віку та з різних куточків нашого міста, ми говорили про бюджет міста, з чого він формується, на що витрачаються бюджетні кошти та чи може громадськість вплинути на розподіл бюджетних коштів.

🤔Учасники проекту поміркували, чому важливо сплачувати податки та чому заробітна плата в «конвертах» – це погано, пограли у інтерактивні ігри, навчились планувати свій бюджет, а також подумали над тим, де брати гроші на реалізацію своїх ідей.

🤷‍♀️Для того, щоб краще зрозуміти, як працює бюджет довелось нашим учасникам навіть… з’їсти 🍕піцу, адже саме на її прикладі ми розглянули основні сфери бюджетного фінансування. Тож, завершилась зустріч в приємній та неформальні обстановці.

👌Нагадуємо, що Урбан рух «У міста є я» створений за підтримки міжнародного Фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), який фінансує інноваційні, високоефективні програми, що здійснюють реформи та змінюють на краще життя людей в Україні та Молдові. Ідея Урбан руху зародилася на базі однойменної книжки «У міста є я» авторки Ірини Озимок, яка стала інтерактивною книгою-ілюстрацією про те, як функціонує місто та роль людини в ньому. Проект успішно реалізовується у 18 громадах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.