День Вишиванки

Видовищна подія відбулась на майданчику біля кінотеатру  ім. Т.Шевченка – до Дня вишиваки мистецьке дефіле  “Вишиванка – твій генетичний код”.

Містяни та гості Хмельницького ознайомились зі старовинними вишиванками з колекції Тамара Яніна в яких дефілювала молодь з модельного агенства Афродіта.  Присутні ознайомились з давнім народним вбранням з різних етнографічних регіонів України – Поділля, Буковини, Покуття, Гуцульщини, центральної  частини країни. Про особливості одностроїв Подільського краю  детальне розповіла керівник  гурту «Ладосвіти» Ірина Телюх. У їх виконанні прозвучали   народні пісні в стилістиці виконання  наших пращурів.

Гучними оплесками глядачі зустрічали на подіумі наймолодших учасників дефіле учнівОсвітній Простір NewSchool.

Приємно, що вишиваний одяг стає модною тенденцією сучасності, його носять сім’ями, бережуть надбання родин.

За святковий настрій дякуємо Софія Доколова, студія народного танцю “Барвінчата” Спортивно-культурний центр «Плоскирів» та  колективу сучасного танцю “Феноменденс”Міський Центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання.

Всі бажаючі могли долучитись до  тематичних майстерок . Велику цікавість викликав клас гончарства. Дітки під керівництвом Наталії Філіпович Хмельницька школа мистецтв “Озерна” виготовляли вироби з глини.

Окрема вдячність ТМ “Мerezka” за подарункові сертифікати на вишиванку.

У квізі “Українська культура”  від Молодіжна рада Хмельницького та Молодіжний центр взяли участь 7 студентських команд Хмельницьких закладів освіти І-ІІ рівня акредитації.  В напруженій боротьбі перемогу здобула команда Хмельницького фахового економіко-технологічного коледжу.

Дякуємо усім, хто долучився до свята.💛💙

Носіть вишиванку не тільки на свята. Допомагайте нашим ЗСУ наближати перемогу. 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.