Звіт про роботу комунальної установи «Молодіжний центр» за 2019 рік.

Робота «Молодіжного центру» спрямована на створення умов для різнобічного розвитку особистості, розвитку творчого потенціалу та лідерських якостей, залучення молоді до активної громадської діяльності, створення умов для змістовного відпочинку та дозвілля молоді.

Метою роботи центру є:

  • утвердження національно-патріотичної свідомості, духовності, моральності
  • створення умов для творчого розвитку особистості, самоосвіти молоді;
  • активізації екологічного руху, формування екологічної культури, привернення уваги громадськості до екологічних проблем міста;
  • формування еко свідомості, звичок здорового способу життя;
  • забезпечення громадської освіти молоді та розвитку волонтерства.

Протягом 2019 року комунальною установою «Молодіжний центр» реалізовано понад 150 різноформатних проекти та заходи (акції, тренінги, воркшопи, лекції, круглі столи, флешмоби, квести, обговорення, тощо). Профінансовано 17 заходи на загальну суму 31,55 тис.грн.

Робота Молодіжного центру спрямована на реалізацію Молодіжної політики у  наступних пріоритетних напрямах:

  • національно-патріотичне виховання
  • соціально-інклюзивний напрям
  • неформальна освіта
  • екологічний напрям
  • культурне дозвілля молоді

Національно-патріотичне виховання

З метою утвердження патріотизму спеціалістами центру реалізовано ряд акцій та заходів. Зокрема: чемпіонат з настільної гри «Українська революція», інтерактивна зустріч до Дня українського скаута, проект «Зима, що нас змінила», ряд заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів, фестиваль «Лицарський Хрест», фестиваль «Етно.Драйв.Фест» за участю української письменниці Дари Корній, тематичні лекції та обговорення. Реалізовується гурткова робота «ПЛАСТу», «Зустріч-тренінг молодих сімей», настільно-рольова гра «Криївка», прийнято участь у «Школі виховників Джур».

В національно-патріотичному напряму реалізовано 26 проекти та заходи. Охоплення – 4570 учасників. Профінансовано на суму 4,5 тис.грн.

Соціально-інклюзивний напрям

Проведено тренінг «Дотик Брайля», інклюзивно-ресурсну зустріч «Рівні можливості для усіх»,  проект для молоді «Мова жестів доступна для усіх»,  форум спільно із ГО «Світ без бар’єрів»,  інтерактивні зустрічі із молоддю з особливими потребами, круглий стіл за участю представників Інклюзивно-ресурсного центру, обговорено та напрацьовано дорожню карту щодо розвитку діяльності роботи молоді з інвалідністю.

В інклюзивному напрямку проведено понад 15 заходів. Охоплено 300 учасників.

Неформальна освіта

Флешмоб із фарбами холі до Дня Державного прапора,  «Табір лідерства» для молоді,  «Школа сучасного лідера»,  «Школа успіху»,  воркшоп «Медійна грамотність»,  фестиваль освітніх інновацій „Відкривай Україну”, «Авторська школа фотомистецтва», воркшоп «Медійна грамотність», «Англійські вечори розваг», перегляди тематичних кінострічок англійською мовою, «Вечори настолок»,  «Вечори тематичного кіно».

Неформальна освіта – реалізовано 39. Охоплено 5576  учасників. Профінансовано 7,7 тис.грн.

Екологія

Проведено серію презентацій у навчальних закладах міста «Розморожуйся», фестиваль освітніх інновацій „Відкривай Україну”, акція із протидії паління «Вдихай чисте», зустрічі-тренінги із обговорення екологічних проблем та формування еко свідомості, соціальна акція «У гості до бездомних тварин»,  майстер клас із надання першої медичної допомоги, тематичні лекції та квести.

Проведено 10 проєктів. Охоплено 1000 учасників. Профінансовано 1,0 тис.грн.

Культурно-масовий напрям

Молодіжне свято «Івана купала», «Фестиваль сімейних цінностей», проєкт для комунікації між молодими людьми „Швидкі побачення”, оскар «Волонтер року», інтерактивна лекція «Професії майбутнього, Медіа-привітання «На крилах поезії».

Реалізовано  33 заходи. Охоплено  5150  учасників. Профінансовано 18,3 тис.грн.

Серед найвдаліших реалізованих проектів за рік: круглий стіл у форматі «світового кафе» за участю представників навчальних закладів міста, що відбувся 19 вересня 2019 р., молодіжний форум «Сучасні можливості для молоді» 24 жовтня 2019 р. Фестиваль «Лицарський Хрест» до Дня українського козацтва, організований 13 жовтня 2019 р.

Організовано та проведено 4 «Школи сучасного лідера», що забезпечило близько 300 випускників проекту.

За період роботи Центру проведено серію круглих столів „Молодіжний центр – простір реалізації твоїх ідей” на яких відбулось обговорення та спільне планування робити Центру із навчальними закладами міста.

Проведено фестиваль освітніх інновацій „Відкривай Україну”. Охоплено близько 700 учасників.

Вже традиційним стало проведення ряду проєктів: проєкту для покращення комунікації між молодими людьми „Швидкі побачення”;  загальноміський майстер клас із вуличних танців «Нова ера вуличних танців».

Вперше проведено «Фестиваль Різдвяного тепла», який включив в себе ряд автентичних тематичних акцій та заходів з популяризації українських традицій (акція до Дня обіймів «Фрі Крісмас хагс», майстер клас із розмалювання різдвяного печива, Андріїські вечорниці, «Благодійний аукціон зустрічей», «Різдвяний бал»).

Проведено ряд акустичних вечорів у приміщенні Молодіжного центру за участю молодих талановитих виконавців міста.

Організовано командотворчу екскурсійну поїздку до м.Кам’янець-Подільський «Печери, що об’єднують» для молодіжного активу міста 20 грудня 2019 р.

Започатковано роботу «Служби волонтерів Молодіжного центру».

Загальне охоплення 15 000 чол.

За період роботи МЦ відвідали  близько 7000 осіб.

З метою підтримки та розвитку діяльності громадських організацій на безоплатній основі постійно надається приміщення Молодіжного центру для проведення різноформатних засідань та заходів.

Видатки загального фонду:

Проведення заходів, спрямованих на сприяння творчому та інтелектуальному розвитку молоді – 31,55 тис.грн.

Забезпечення функціонування КУ „Молодіжний центр” вул Кам’янецька, 63:

заробітна плата з нарахуваннями – 799,06 тис.грн.

комунальні послуги – 37,62 тис.грн.

видатки на придбання малоцінних необоротних матеріальних активів (меблі, банер, вогнегасники та ін.) – 114,0 тис.грн.

Капітальні видатки:

капітальний ремонт нежитлового приміщення вул.Кам’янецька, 63 – 1 084,9 тис.грн.

придбання комп’ютерної техніки – 81,57 тис.грн.

капітальні видатки на придбання меблів – 100,00 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.