З1 травня – Всесвітній день без тютюну.

Всесвітній день без тютюну, запроваджений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, відзначається 31 травня щороку. Тема Всесвітнього дня без тютюну у 2020 році — «Захист юнацтва та молоді від маніпуляцій тютюнової індустрії та запобігання їх вживанню тютюну та нікотину».

Один із багатьох прийомів — використання різнокольорових логотипів на сигаретних пачках, які ще більше спонукають до купівлі цигарок.

Яскрава упаковка – це надважливий «канал комунікації» зі споживачем, від якого безпосередньо залежать продажі сигарет. Це беззаперечний факт, який доводять результати маркетингових досліджень. Саме тому тютюнова індустрія завжди використовувала упаковку як дієвий інструмент для реклами своєї продукції

Під час куріння так званих «легких» та ароматизованих сигарет курці, як правило, затягуються глибше. Відповідно, кількість шкідливих речовин та канцерогенів, які потрапляють до легень, є ще більшою. Крім того, в більшості «легких» сортів сигарет високий вміст смоли.

Куріння скорочує життя на 5 років, а також підвищує рівень ризику:

  • раку легенів – у 20-30 разів (у членів сімей курців – на 20-70%);
  • раптової смерті – у 3-5 разів;
  • інфаркту міокарда – у 3 рази;
  • ускладнень вагітності, передчасних пологів, мертвонароджень, народження дитини з гіпотрофією – на 30-50%.

Паління перетворює легені людини на попіл. Людина, яка викурює пачку сигарет на день, протягом 40 років пропускає через свої легені 250 кг тютюнової смоли!

Кинути палити нелегко. Відомо, що нікотин викликає сильну залежність, і всі ми знаємо людей, які спробували кинути, але всього лише через кілька місяців знову почали курити. Це є проблемою для всіх нас, і ми повинні нею займатися, тому що знаємо, що збільшення числа тих, хто кинув палити є ключовим елементом зниження прогнозованого тягаря викликаних тютюном смертей протягом найближчого двадцятиріччя.

Кожна година, день, місяць та рік без сигарет — крок до покращення здоров’я. Кинути курити — важливе рішення і шанс прожити довге життя з меншою шкодою для здоров’я. Усі види сигарет шкідливі однаково!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.