Мурал до Дня медика

Хмельничанам презентували новий стріт-арт. Зображення двох лікарів з двома дітьми нанесли на будівлю з нагоди Міжнародного дня медика, який відзначали наприкінці червня. Хлопчик у футболці із брендом міста, щоб була асоціація з Хмельницьким. Використали зображення дітей, тому що локація – дитяча поліклініка, і тому що діти змалечку мають звертати увагу і розуміти цінність професії медика. Таким чином вирішили привітати працівників медичної сфери зі святом і подякувати за їх працю.

Хмельничани, як і весь світ, останні місяці бореться  з пандемією COVID-19. І медики, як нашого міста так і всього світу, знаходяться на передовій. Хотілося б їм подякувати і присвятити мурал, – говорить художник, автор  малюнку  – Андрій Томчишин. Оскільки поліклініка дитяча, малюнок теж дитячий. Я черпав натхнення з дитячої ілюстрації, мультиплікації. Також тут є нотки кубізму і футуризму».

Роботу над муралом розпочали більше двох тижнів тому, однак через несприятливу погоду процес затягнувся. Доводилося працювати щодня, але через дощ постійно були перерви.

Таку соціальну акцію молодь ініціювала організовувати замість фестивалю «My Fest», проведення якого було заплановано на 20-21 червня. Однак через карантинні обмеження його перенесли на середину серпня. У втіленні ідеї молоді допомогли  управління молоді та спорту та управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.