Радійте життю тут і тепер

Щоб радіти життю, потрібно не думати про минуле чи майбутнє, а звертати увагу на те, що вас оточує прямо тут і зараз.

Людина може бути щасливою тільки зараз і тут. Спогади і мрії – це всього лише компенсація відсутнього на теперішню хвилину щастя. Якщо ви хочете по-справжньому радіти життю, навчіться отримувати хороше від світу тут і зараз.

Гуляючи по парку, прислухайтеся до співу птахів, тепла сонячних променів, тиші або шуму міста. Перебуваючи вдома, порадійте тому, що ви перебуваєте в безпеці, затишку, теплі.

Практично всі люди стикаються з проблемою того, що вони не відчувають радість життя, а їх серце перестало випромінювати щастя. У дитинстві ніхто не замислюється про те, що потрібно радіти, як це робити і що таке щастя. Будучи дітьми, ми просто жили, раділи. Але стаючи дорослими, всі ніби забувають, що таке щастя і як потрібно радіти.

Слід зрозуміти, що життя не може складатися лише з позитивних і яскравих фарб. Необхідно вчитися не бігти від болю, не протистояти йому, а пережити ту ситуацію яка склалась. Адже якщо ви будете знати, що таке смуток, ви зможете відчути і радість. Якщо навчитеся переживати біль, зможете переживати та щастя.

Не слід бігти від протилежного боку щастя, адже тоді ви не зможете дізнатися її реальну сторону. Люди дуже часто закривають свої серця, коли потрапляють в неприємні ситуації і відчувають біль. Але саме небажання пізнати біль призводить до відсутності можливості пізнати щастя. Діти відчувають і те, і інше, розуміючи, що таке коли добре і що таке коли погано. А дорослі люди, пам’ятаючи свій життєвий досвід, бояться знову пізнати погане, намагаючись отримувати лише хороше.

У цьому весь секрет: якщо ви боїтеся випробувати біль, значить, ви ніколи не відчуєте щастя. Ваше серце закрите – і воно закрито не тільки від болю, але і від щастя. Якщо немає одного, тоді немає і іншого. Ви зможете радіти і відчувати щастя, якщо навчитеся відчувати біль. Ваше серце повинно бути відкритим. Але тоді знайте, що крім позитивних емоцій, вам доведеться пережити і негативні емоції.

Радість – це стан всередині людини, а не емоція, яка повинна керувати навколишнім світом. Безсумнівно, людина радіє і веселиться, коли навколо цьому сприяють всі обставини. Однак стан радості можна у себе розвинути: для цього пропонується навчитися мислити позитивно, бачити світ в яскравих фарбах і помічати хороше навіть у поганому. Багато з нас щосили намагаються навчитися радіти життю.

Але істина полягає в тому, що існують способи насолоджуватися життям, що вимагають лише зміни наших поглядів і коригування нашого звичної поведінки. Зрозумійте, що щастя йде зсередини Вам важливо зрозуміти, що ваше щастя не залежить від інших людей або зовнішніх обставин. Ви повинні спочатку стати щасливими, і лише потім спрямувати свій погляд на навколишній світ.

Пізнайте себе, провівши якийсь час на самоті. Зробіть те, що допоможе вам розслабитися і зосередитися на своєму тілі і розумі.

Здійсніть пішу прогулянку на свіжому повітрі, пройдіться по магазинах, прийміть ванну, послухайте якусь нову музику, випийте келих вина, подивіться своє улюблене шоу. Згодом все зміниться.

Автор: Фахівець із соціальної роботи Клепас Оксана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.