“Рідна мова й Україна – найдорожче, що в нас є!!!”

Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Мабуть, жодного разу за чверть століття, а саме стільки існує це свято, воно не було таким особливим. Цьогоріч воно наповнено іншими емоціями і набуло єднального змісту для усіх, хто живе з Україною у серці та тих, хто боронить право українського народу на свободу та самовизначення.

От і в підлітковому клубі Сиріус (по вулиці Перемоги, 2) організували мовознавчу вікторину. Розпочався захід з обговорення значення мови, важливості її вивчення та знання. А далі учасники, поділившись на команди, мали змогу випробувати себе в конкурсах “Мовознавчий каскад” , “Чоловічий чи жіночий” , “Шикувальники” та “Естафета скоромовок” .

Не зважаючи на незначну перевагу команди “Булава” над командою “Українські вареники”, діти отримали гарні враження, нові знання та виявили бажання удосконалювати навички володіння рідною мовою та надалі її вивчати. А наостанок, слідуючи звичаям щедрої української гостинності, всі мали змогу поласувати смачною шоколадною випічкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.