Соціальна робота з неповнолітніми та молоддю, яка має проблеми із законом

Актуальним питанням діяльності  Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є соціальна робота з молоддю та підлітками, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та з тими, що перебувають у СІЗО або ж звільнені від покарання, у зв’язку із закінченням терміну дії покарання.

Основними проблемами, з якими звертаються до спеціалістів міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді молодь, звільнені з місць позбавлення волі є необхідність відновлення втрачених документів (зокрема реєстрації за місцем проживання), потреба у тимчасовому житлі, відсутність необхідної для влаштування на роботу освіти, труднощі у пошуку підходящої роботи, проблеми з адаптацією у соціумі тощо.

Також спеціалісти  міського центру проводять ґрунтовну соціально-педагогічну, коригувальну роботу серед осіб з числа дітей та молоді, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Тісно співпрацюючи з міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації, працівники Центру систематично проводять різноманітні групові заходи: лекції, бесіди, лекторії, круглі столи, в ході яких надають корисні рекомендації з питань профілактики вчинення злочинів серед неповнолітніх та молоді, працевлаштування, навчання та перекваліфікації, планування особистого часу, бюджету та інших важливих питань. Обговорюється підбір тестів для проведення тестування неповнолітніх.

Неповнолітні та молодь, що перебувають у конфлікті із законом можуть самостійно звертатись до нашого Центру, який знаходиться за адресою:

 вул. Кам’янецька, 38      тел.76-29-28. 

 

За інформацією міського Центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.