Фотовиставка очима психолога

15 серпня психолог Центру відвідала фотовиставку Олексія Фурмана “Життя після поранення”, яку розміщено у приміщенні  Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки і яка триватиме ще протягом місяця.

Проект “Життя після поранення” наразі вже здобув гран-прі Міжнародної Фотовиставки газети “День”. Автором робіт є Олексій Фурман, український документальний фотограф і стипендіат програми Фулбрайта (США). Олексій знімав події Євромайдану, після чого поїхав до Криму, а потім на схід України, де знімав військовий конфлікт для різних міжнародних видань.

40 світлин п’ятьох поранених бійців. 5 історій життя чи виживання. Без прикрас, без фотошопу, без показного геройства. У мирному житті ветерани війни повсякчас зустрічаються з неймовірними викликами, іноді навіть елементарне побутове обслуговування стає справжнім випробовуванням. Переглядаючи світлини, уява домальовувала набагато більше, ніж потрапило в обєктив фотокамери. Хто хоч раз в житті стикався з відчуттям безпорадності під час життєвих викликів, знає ціну цим буденним геройським  вчинкам, цій перемозі над обставинами і самим собою…

Проект, зокрема, концентрується на адаптації ветеранів до мирного життя після повернення додому,  адже тепер у них є тяжкі спогади, які неможливо забути.

Так само, як ветерани війни в Афганістані тридцять років тому, ці молоді чоловіки стикаються з нестачею програм фізичної та психологічної реабілітації.У цьому їм допомагають їх рідні, які завжди поруч, друзі, волонтери та психологи.

 

Нагадуємо, що психологи, фахівці з соціальної роботи міського Центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді, що по вул. Кам янецькій, 38 готові допомагати нашим героям та їхнім родинам. 

 

За інформацією міського Центру соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.