Хмельницький міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує «Як протидіяти домашньому насильству»

За статистичними даними протягом 2021 року до Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло близько 250 повідомлень щодо вчинення домашнього насильства.

Фахівцями із соціальної роботи здійснюються  відвідування сімей, у яких були виявлені випадки вчинення домашнього насильства або жорстокого поводження з дітьми, проводиться оцінювання потреб сім’ї у соціальних послугах.

Постраждалі від домашнього насильства отримують соціальні послуги спрямовані на поліпшення психоемоційного стану, налагодження стосунків у родинах та отримують рекомендації для конструктивного вирішення конфліктних ситуацій в майбутньому.

Сім’ї, у яких були випадки вчинення жорстокого поводження з дітьми перебувають під соціальним супроводом Центру. За потреби особи, що постраждали від насильства та потребують послуги тимчасового притулку направляються Центром до відповідних притулків. За 2021 рік Центром здійснено 5 направлень.

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка щорічно проводиться з 25 листопада до 10 грудня, працівниками Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  проводиться просвітницько-інформаційна кампанія з метою запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статті  «Не треба мовчати – треба говорити» в закладах  освіти, організаціях, установах Хмельницької міської територіальної громади.  

До того ж працівниками розповсюджуються інформаційні матеріали «Як протидіяти домашньому насильству?» в старостинських округах громади, закладах та організаціях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.