Чемпіонат України з кульової стрільби

З 8 по 13 лютого у Львові проходив відкритий зимовий чемпіонат України серед дорослих з кульової стрільби. У змаганнях взяли участь 153 провідних спортсменів з 18 областей України.

Хмельницький на цих змаганнях представляли: Заслужений майстер спорту України Андрій Гільченко та 5 майстрів спорту України міжнародного класу – Денис Баблюк, Ігор Кізима, Крістіна Гілевич, Анастасія Савельєва і Маргарита Тарканій, які змагались за нагороди у стрільбі з пневматичної гвинтівки з оптичним прицілом по рухомій мішені.

З 18 золотих медалей, які розігрувались на чемпіонаті, 14 завоювали наші земляки, а ще 4 срібні та 4 бронзові, що дало можливість з результатом 3130 балів впевнено отримати перше загальнокомандне місце. Збірна Вінницької області, якій пророкували перемогу у чемпіонаті, посіла друге місце, набравши  на 1125 балів менше.

Такого відриву переможця від другого призера на чемпіонатах України не було ще ніколи. Крім цього у вправі РМ-мікст  хмельницька пара у складі багаторазового чемпіона Європи та світу серед юніорів Дениса Баблюка і багаторазової чемпіонки та рекордсменки Європи серед юніорок Крістіни Гілевич встановила черговий рекорд України.

Варто також відзначити багаторазову чемпіонку та рекордсменку Європи серед юніорок Маргариту Тарканій, яка у півфіналі найважчої та найскладнішої  вправи ГП-12 з рахунком 6:4 перемогла багаторазову чемпіонку світу серед дорослих, Заслуженого майстра спорту Вікторію Рибовалову з Дніпра, а у фіналі впевнено, з рахунком 6:2, ще більш грізну суперницю – Заслуженого майстра спорту, багаторазову чемпіонку і рекордсменку Європи та світу серед дорослих Галину Авраменко з Чернігова, яка цю вправу на чемпіонатах України жодного разу не програвала.

Результати, показані нашими спортсменами, дають підстави надіятись на їхній успішний виступ і на чемпіонаті Європи, який стартує 17 березня у Норвегії. Тренує спортсменів Заслужений тренер України Петро Бардецький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.