Як подолати поганий настрій?

Деякі плутають поняття “поганий настрій” і “депрессія”, вважаючи, що вони взаємозамінні. Проте насправді поганий настрій на відміну від депресії носить короткостроковий характер, а депресія може тривати тижні і навіть місяці.

Бувають ситуації, коли звичайні методи безсилі підняти настрій. У цих випадках психологи говорять про депресію – тривалий стан пригніченості, апатії, невпевненості у власних силах.

Боротися з цим лихом можна і потрібно. У найважчих випадках, звичайно, не обійтися без допомоги фахівця. Але зазвичай, цілком вдається впоратися з власними силами. Головне – потрібно постійно пам’ятати, що погане самопочуття і невдачі не будуть переслідувати нас постійно.

Війна з поганим настроєм передбачає «комплексну терапію». Прийнявши рішення боротися, не зупиняйтеся на чомусь одному.

Забудьте про те, що можна лягти на диван і жаліти себе! Рухайтеся. Примусьте свій організм працювати, заряджайте його бадьорістю.

Не важливо, який спосіб ви виберете: спорт, рухливі ігри, плавання, танці. Все це допомагає боротися з апатією і наповнює тіло енергією. Не бійтеся трохи втомитися – приємне напруження в м’язах викличе психологічне розвантаження, і ви швидко відчуєте, як поганий настрій йде геть.

Особливо корисні в таких випадках прогулянки пішки. Вони не тільки насичують кров киснем; вони ще й проганяють похмурі думки і дозволяють відчути задоволення від життя.

Виконав

практичний психолог

Коцюк О.О.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.